Bose Solo 5

Ben je op zoek naar een soundbar voor niet al te veel geld dan zal de Bose Solo 5 je versteld doen staan. Ondanks dat er bij deze soundbar geen subwoofer zit heeft hij toch voldoende bass en ook de hoge tonen zijn prima.

Natuurlijk zal het je niet verwonderen dat je geen mooie diepe bass moet verwachten zoals bij soundbars met een externe subwoofer maar om gewoon naar de televisie te kijken voldoet hij prima.

Bose Solo 5

De Bose Solo 5 bestaat uit alleen een soundbar van 54,8 cm breed en 7 cm hoog, een mooie compacte soundbar dus, die je eenvoudig kunt plaatsen voor of onder jouw TV. Maar heb je een TV-meubel dan is het ook mogelijk om hem hierin te plaatsen.

Bose Solo 5

Aansluiten

Het aansluiten van de Bose solo 5 is zeer eenvoudig, je kunt de soundbar op 2 manieren aansluiten op jouw televisie, als eerste is het mogelijk om dit te doen met een digitale optische kabel.

Bij de meeste nieuwe TV’s is deze aansluiting wel aanwezig, maar mocht deze aansluiting niet aanwezig zijn op jouw TV dan kun je de soundbar ook aansluiten met een coaxiale kabel.

Bose Solo 5Een coaxiale aansluiting is meestal wel aanwezig op de televisies van tegenwoordig.

Het is niet mogelijk om de soundbar aan te sluiten d.m.v een analoge audio kabel, daardoor kan het zijn dat je de soundbar niet kunt aansluiten op de wat oudere TV’s die geen digitale optische of coaxiale aansluiting hebben, kijk dus eerst welke aansluitingen jouw TV heeft.

Afstandsbediening

Bij de Bose Solo 5 zit net als bij andere Bose soundbars een universele afstandsbediening, het is mogelijk om meerder apparaten hieraan te koppelen, zodat je met 1 afstandsbediening bv de soundbar, tv en dvd speler kunt bedienen.

Geluidskwaliteit

Ondanks dat de Bose solo 5 niet al te groot is en er geen externe subwoofer is, is de geluidskwaliteit toch prima. Hij heeft heldere hoge tonen, zodat de spraak van de TV programma’s goed te verstaan is.

En ook de bass is prima, het is natuurlijk wel zo dat je geen stevige bass tonen moet verwachten, maar als je hem alleen gebruikt om TV te kijken dan voldoet de Bose solo 5 prima.

Ook kun via bluetooth muziek streamen vanaf jouw smartphone of tablet naar de Bose solo 5, als je de soundbar hiervoor wilt gaan gebruiken dan mis je wel een beetje de bass, dus hiervoor is de Bose solo 5 iets minder geschikt.

Eindoordeel

Als je een soundbar zoekt om het geluid van je TV te verbeteren maar wil je er niet al te veel geld aan uitgeven, dan is de Bose solo een prima keuze.

Hij geeft een prima geluid met heldere hoge tonen en een redelijke bass, maar je moet er geen wonderen van verwachten.

Hij voldoet prima als je geen al te hoge eisen stelt bij het kijken naar TV, maar wil je bij het kijken naar een film echt een surround geluid dan is het aan te raden om een andere soundbar te kiezen.

Ook is de Bose solo 5 niet echt geschikt voor grote ruimtes, (net als de meeste soundbars trouwens) als je het geluid van de soundbar te hard moet zetten gaat deze iets vervormen.

Maar in kleine tot middel grote kamers voldoet de Bose Solo 5 prima en is het een prima soundbar voor deze prijs.

Plus- en minpunten

pluspunt Goed geluid
pluspunt zeer compact
pluspunt Universele afstandsbediening (bediening meerdere apparaten)
pluspunt Bluetooth voor streamen muziek van smartphone of tablet
minpunt Geen diepe bass

Bose Solo 5 kopen?

Ben je overtuigd door deze review van de Bose Solo 5 en wil je deze bestellen, of zoek je toch een andere soundbar?

Klik dan hier om naar onze Soundbarshop te gaan.

Je hebt daar de keuze uit meerdere soundbars en er is er altijd wel één die aan jou eisen voldoet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: