Sonos Playbar

Tegenwoordig worden de televisies steeds dunner, die ziet er natuurlijk heel mooi uit, maar het heeft ook één groot nadeel dat is het geluid. Hoewel door de moderne technologie de kleine speakers wel veel geluid geven, houdt de kwaliteit niet over, de Sonos Playbar is hiervoor de oplossing.

Voor een goede geluidskwaliteit is een klankkast om de speakers nodig, maar daarvoor is in de moderne televisies geen plaats, de Sonos Playbar heeft dit wel en is dan ook een prima oplossing voor het geluid van jouw televisie.

Sonos Playbar.

Het installeren van de Sonos Playbar is heel gemakkelijk, hij heeft namelijk maar 1 ingang een optische S/PDIF die je kunt aansluiten op jouw tv. Dit betekend natuurlijk wel dat de tv moet zijn voorzien van een S/PDIF-uitgang, als de tv een coaxiale – of een audio uitgang heeft kun je de playbar helaas niet aansluiten.

Vervolgens leg je de playbar voor je tv of bevestigt het aan de muur onder of boven de televisie en je bent klaar. Wil je ook het geluid van b.v. een DVD-speler of mediastreamer op de playbar, dan hoef je deze alleen maar aan te sluiten op de televisie en je hebt geluid op de playbar.

sonos playbar

Thuisnetwerk.

Ook zitten op de Sonos playbar een 2 tal netwerkpoorten, hiermee kun je de playbar aansluiten op je thuisnetwerk, waardoor je heel eenvoudig muziek kunt streamen vanaf je telefoon, tablet of laptop. Wil je draadloos streamen naar de playbar dan ben je wel de Sonos Bridge nodig of één van de  andere Sonos draadloze speakers (play1, play3 of play5).

Kwaliteit van het geluid.

De kwaliteit van het geluid is prima om niet te zeggen geweldig, of je nu kijkt naar een film, kijkt naar een talkshow of luistert naar muziek het geluid is in alle gevallen perfect. De Sonos playbar beschikt over 9 speakers die er voor zorgen dat de geluidskwaliteit helemaal top is.

sonos playbar

Als je een niet al te grote huiskamer hebt dan heb je alleen aan de playbar meer dan genoeg, heb je een grotere kamer of wil je meer lage tonen in het geluid dan kun je overwegen om de Sonos SUB toe te voegen, echter is deze behoorlijk aan de prijs hij is nl. net zo duur als de playbar zelf.

Surround systeem

Wil je een volwaardig surround systeem dan is dit met de Sonos playbar ook mogelijk, een nadeel is hierbij echter wel dat het niet echt goedkoop is je hebt nl. naast de playbar (€ 799) ook 2x de sonos play 3 (€ 349) en de Sonos SUB(€ 799) nodig.

sonos surrouns systeemEen volwaardig draadloos 5.1 surround systeem van Sonos kost je dan bijna € 2300 en dat is toch aan de dure kant, maar je hebt dan wel een geweldige geluidskwaliteit.

Het is natuurlijk wel nodig dat jouw televisie dolby surround signaal doorgeeft voor alle aangesloten bronnen. Bij steeds meer televisies is dit tegenwoordig trouwens wel het geval. Maar heb je een wat oudere tv kijk dan eerst even of jouw tv hieraan voldoet, dit om teleurstelling te voorkomen.

Je zult bij televisie uitzendingen geen problemen ondervinden, maar heb je b.v. een blu-ray speler aan gesloten op je tv dan kan het zijn dat deze geen 5.1 dolby surround signaal doorgeeft.

Eind oordeel.

Wil je een mooie soundbar met een geweldige geluidskwaliteit dan is de Sonos Playbar een prima keus, hij is wel wat prijzig maar je kunt wel andere Sonos componenten eenvoudig koppelen en zo langzaam een uitgebreid geluidssysteem bouwen.

Je hoeft dus niet meteen een compleet surround systeem te kopen maar kunt deze stukje bij beetje langzaam uitbreiden en zo alles naar wens opbouwen.

Ook kun je jou Sonos systeem gebruiken om jouw favoriete muziek te streamen vanaf een smartphone, tablet of laptop, of luisteren naar jouw favoriete streamingdienst.

Kortom de Sonos playbar is zijn geld dubbel en dwars waard.

Plus- en minpunten

pluspunt Mooi helder geluid
pluspunt  Met extra Sonos speakers makkelijk uit te breiden tot een surround systeem
pluspunt Eenvoudig muziek streamen vanaf smartphone, tablet of laptop
pluspunt Veel streamingdiensten geïntegreerd o.a. Spotify Deezer en Soundcloud
minpunt Sonos SUB nodig voor diepe bas
minpunt Prijzig

Sonos Playbar kopen?

Ben je overtuigd geraakt door deze review van de Bose Solo 5 en wil je deze soundbar bestellen.
Of zoek je toch een andere soundbar?

Klik dan hier om naar onze Soundbarshop te gaan.

Je hebt daar de keuze uit meerdere soundbars en er is er altijd wel één die aan jou eisen voldoet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: