Philips Fidelio B5

De Philips Fidelio B5 soundbar is een geweldige oplossing voor als het geluid van jou platte TV je tegenvalt en je op zoek bent naar een betaalbare oplossing hiervoor.

De Philips Fidelio B5 is eigenlijk het meest geschikt voor de wat grotere televisies 55 inch of groter, dit omdat de soundbar met zijn 103,4 cm nogal aan de grote kant is maar onder een 47 inch zal hij ook zeker niet misstaan, heb je een kleinere TV dan raad is je deze soundbar niet aan.

Niet dat hij dan niet goed werkt, maar het lijkt niet echt mooi als de soundbar veel groter is dan de TV.

Philips Fidelio B5

Philips Fidelio B5

Met de Fidelio B5 heeft Philips een prima surround systeem op de markt gebracht en hij doet niet onder voor een 5.1 dolby surround cinema systeem.

Tevens beschikt de Philips Fidelio B5 over 2 afneembare surround speakers die je b.v. achter je kunt plaatsen voor een optimaal 4.1 surround gevoel bij het kijken naar b.v. films.

Tevens is het mogelijk om via bluetooth muziek te streamen vanaf jouw smartphone of tablet.

Aansluiten.

Het aansluiten van de Philips Fidelio B5 op jouw tv is zoals bij trouwens de meeste soundbars heel simpel, in tegenstelling tot veel andere soundbars is dit op meerdere manieren mogelijk.

Bij de meeste soundbars is er vaak maar 1 manier mogelijk meestal gaat dit via een digitale optische kabel of digitale coaxiale kabel.

philips fidelio b5Bij de Philips Fidelio B5 is er de mogelijkheid om hem aan te sluiten via een HDMI(arc) kabel een aansluiting die op de meeste nieuwe TV’s aanwezig is.

Ook is er de mogelijkheid om de soundbar aan te sluiten via een optische kabel of een coaxiale kabel deze mogelijkheden zijn beide digitaal en geven net als de HDMI-aansluiting de beste kwaliteit.

Mocht er geen van bovenstaande aansluitingen aanwezig zijn op jouw televisie dan is het ook mogelijk om de soundbar aan te sluiten via een analoge audio kabel dit geeft wel iets mindere kwaliteit maar is altijd nog veel beter dan het geluid dat gewoon uit de TV komt.

De Subwoofer is draadloos en kun je dus plaatsen waar je zelf wilt hij is direct gekoppeld aan de soundbar hier hoef je verder niets aan te doen.

Bluetooth.

De Philips Fidelio B5 beschikt over bluetooth zodat je op een eenvoudige manier muziek vanaf jouw smartphone of tablet kunt streamen, iets wat bij meerdere soundbar mogelijk is.

Maar de Philips Fidelio B5 heeft ook bluetooth in de 2 afneembare speakers, zodat je deze ook afzonderlijk kunt gebruiken. Je kunt ze dus heel makkelijk meenemen b.v. naar buiten en op je terras naar je favoriete muziek luisteren.

Je hebt dus de mogelijkheid om in 3 verschillende vertrekken te luisteren naar jou eigen muziek.

Geluidskwaliteit.

De geluidskwaliteit van de Philips Fidelio B5 is echt geweldig en doet echt niet onder voor een uitgebreid 5.1 home cinema systeem.

Bij de meeste soundbars komt het geluid alleen van voren, maar doordat je bij deze soundbar 2 afneembare draadloze speakers hebt, kun je deze achter je plaatsen, zodat je bij het kijken naar films een geweldig surround geluid hebt.

Je zult versteld staan van het geluid dat de Philips Fidelio B5 voortbrengt en je zult echt geen spijt krijgen van de aanschaf van deze soundbar.

Eindoordeel.

Een soundbar is tegenwoordig wel nodig als je tenminste ook zo’n nieuwe platte TV hebt en toch goede geluidskwaliteit wilt hebben.

De Philips Fidelio B5 is hiervoor echt een geweldige oplossing, het is tot nu tot een van de betere soundbars die we zijn tegengekomen, hij is te vergelijken met een goede home cinema set.

Hij geeft een mooi helder geluid en een mooie diepe bass, doordat je de afneembare speakers achter je kunt plaatsen geeft dit een mooi dolby surround geluid en zul je bij het kijken van een film of voetbalwedstrijd het gevoel hebben dat je er midden in zit.

Wat de Philips Fidelio B5 zo uniek maakt, is dat de afneembare speakers ook bluetooth hebben waardoor je ze kunt gebruiken om muziek te streamen zonder dat dit via de soundbar gaat.

Je kunt dus met 3 personen te gelijk afzonderlijk van elkaar luisteren naar de favoriete muziek, b.v. 1 in de keuken, 1 in de kamer(de soundbar zelf) en 1 op de slaapkamer.

Als je een top soundbar zoek met een geweldige geluidskwaliteit en je wilt hier wat meer geld aan uitgeven dan is de Philips Fidelio B5 echt een zeer goede optie.

Plus- en minpunten

pluspunt Mooi design
pluspunt door 2 draadloze afneembare speakers een 4.1 surround opstelling te maken
pluspunt Draadloze subwoofer dus overal te plaatsen
pluspunt Aansluiten heel eenvoudig
pluspunt bluetooth ook op afneembare speakers
minpunt Geen netwerk aansluiting of wifi

Philips Fidelio B5 kopen?

Helaas is deze soundbar niet meer leverbaar!
Kijk voor andere soundbars in de Sondbarshop op deze pagina!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: