Samsung HW-J550

Als je op zoek bent naar een goede maar een niet te dure soundbar dan is de Samsung HW-J550 een prima keus. Deze soundbar is ideaal voor iedereen die op zoek is naar goede geluidskwaliteit voor zijn televisie, deze soundbar is met zijn 320 Watt een geweldig apparaat.

Lees hieronder verder voor een Samsung HW-J550 review om te kijken of deze soundbar ook iets voor jou is, we proberen om al jou vragen hieronder te beantwoorden.

samsung HW-J550

Samsung HW-J550

De Samsung HW-J550 bestaat uit een soundbar en een subwoofer en je zult verbaasd zijn van het uiterlijk van deze soundbar hij heeft een mooie elegante mat zwarte kleur en is prachtig afgewerkt en ziet er zeer modern uit. Dit alles geld natuurlijk ook voor de subwoofer, waardoor je deze niet perse uit het zicht hoeft te plaatsen.

samsung HW-J550Het hele systeem zal dan ook niet misstaan in jouw woonkamer, achter het grill gedeelte van de soundbar is een LCD scherm verborgen die je alleen ziet als de soundbar is ingeschakeld, hierin kun je zien welke input wordt gebruikt, staat de soundbar uit dan is ook het LCD scherm niet zichtbaar.

Afstandsbediening

De bediening van de soundbar gebeurd met een afstandsbediening die vrij standaard is, het is dan ook niet mogelijk om hier b.v een tv aan te koppelen zodat je deze hier ook mee kan bedienen, misschien toch een minpuntje.

Aansluiten

samsung HW-J550Het aansluiten van de Samsung HW-J550 soundbar is vrij eenvoudig, dit gaat door middel van een optische kabel (meegeleverd) deze sluit je aan op de optische aansluiting van jouw tv en je ben al klaar. Ook is het mogelijk om de soundbar aan te stuiten via een HDMI-poort, maar zelf vindt ik deze geluidskwaliteit niet zo goed als de optische aansluiting.

Een nadeel is echter wel dat het niet mogelijk is om de soundbar met jouw tv te verbinden d.m.v. een coaxiale aansluiting, wat oudere tv’s hebben meestal geen optische aansluiting, bij nieuwe tv’s is dit trouwens geen probleem.

De subwoofer is draadloos hier hoef je verder niets aan te doen.

Ook beschikt de Samsung HW-J550 over Bluetooth, zodat je bv vanaf jouw smartphone of tablet eenvoudig muziek kunt streamen via de soundbar.

Je kunt de soundbar plaatsen op een tv meubel onder of voor jouw tv, maar hangt de tv aan de muur dan kun je ook d.m.v. de meegeleverde muurbeugel de soundbar onder of boven de tv monteren.

De subwoofer is zoals gezegd draadloos je kunt deze overal in jouw woonkamer plaatsen en je hebt geen probleem met lelijke kabels die je door de kamer moet trekken.

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van de Samsung HW-J550 isĀ  zeer goed voor een kleine tot middel grote kamer, als je deze tenminste aansluit met een optische kabel (via HDMI is het iets minder).

De Hoge tonen zijn heel helder en de subwoofer zorgt voor mooie diepe lage tonen, bij het kijken van een film is de spraak goed duidelijk. Het volume van de soundbar is ook prima als je hem op maximaal zet blijft de geluidskwaliteit prima.

Eind oordeel

De Samsung HW-J550 is een prima soundbar en is een genot om naar je luisteren, hij geeft een mooi helder geluid en heeft mooi diepe lage tonen en is perfect voor een kleine tot middelgrote woonkamer.

Ook wat betreft het aansluiten is er geen enkel probleem het enige wat je moet doen is het aansluiten van alleen 1 enkel kabeltje op jouw tv en je bent klaar, de subwoofer is draadloos en is dus overal in de kamer te plaatsen zonder dat je kabels moet trekken.

Kortom de Samsung HW-J550 is een prima soundbar en een goede oplossing voor de matige geluidskwaliteit van jou platte televisie, het geluid zal behoorlijk verbeteren en doet niet onder voor een iets duurder systeem.

Plus- en minpunten

pluspunt Mooi helder geluid
pluspunt Eenvoudig muziek streamen vanaf smartphone of tablet via bluetooth
pluspunt Draadloze subwoofer voor diepe bass
pluspunt Mooi design
minpunt geen

Samsung HW-J550 kopen?

Helaas is deze soundbar nier meer leverbaar!
Kijk in onze Soundbarshop naar andere soundbars er zit er vast een voor jou tussen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: