Geluid van de Soundbar valt af en toe uit

geluid soundbar valt af en toe uit

Geluid Soundbar valt af en toe uit – Je heb een soundbar om het geluid van de tv te verbeteren en het is dan behoorlijk irritant dat zo af en toe ditzelfde geluid uit valt. Het weg vallen van het geluid kan meerdere oorzaken hebben, het kan dan ook zijn dat je even tijd nodig hebt om dit probleem op te lossen. En als de soundbar zelf niet stuk is dan kun je dit zelf echt wel oplossen. Hieronder vind je enkele oorzaken waardoor het geluid van de soundbar weg zou kunnen vallen.

Geluid soundbar valt af en toe uit

Als het geluid van de soundbar zo af en toe wegvalt kijk dan eerst of de soundbar wel goed is aangesloten. Hiermee bedoel ik of de kabels wel goed in de daarvoor bestemde aansluitingen zitten. Het komt namelijk met enige regelmaat voor dat bijvoorbeeld door het afstoffen van de apparatuur een stekkertje los is gaan zitten.

Kijk daarom voordat je wat anders gaat proberen of alle stekkertjes nog goed zijn aangesloten, Vooral aan de achterkant van de tv wil er nog wel eens één los gaan zitten. Druk alle kabels nog een keer goed aan dan kan dit namelijk niet de oorzaak zijn.

Breuk(je) in de kabel

Als het aandrukken van de aansluitingen niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd, dan kan het nog steeds aan de aangesloten kabel liggen. Het kan namelijk goed zijn dat er een breukje in de kabel zit of dat een van de aansluitingen een losse draad bevat. Controleer de kabel bij de aansluitingen door een klein beetje de kabel te bewegen, LET OP: buig niet te veel vooral bij een optische kabel kun je door te veel buigen deze kabel alsnog beschadigen.

Als er zo op het eerste gezicht geen breukje in de kabel zit kan dit toch nog wel het geval zijn, vervang daarom de kabel om zeker te zijn. Ook kun je proberen om een andere aansluiting te gebruiken, is je soundbar bijvoorbeeld verbonden via een optisch kabel vervang deze dan eens voor een HDMI kabel of een coax kabel.

Software update

Als bovenstaande niets heeft geholpen dan kan het ook nog zijn dat de software van de soundbar of tv aan een update toe is. Niet bij alle soundbars is het mogelijk om de software te updaten kijk hiervoor in de handleiding van de soundbar. Kun je wel een update uitvoeren doe dit dan, misschien dat dit het geluidsprobleem oplost.

Ook de tv kan een oorzaak zijn van het zo af en toe uitvallen van het geluid, kijk daarom even of er een update beschikbaar is voor jouw tv, is dit het geval installeer dan de nieuwste versie van de tv software. Meestal is dit niet zo moeilijk bij de instellingen van het tv menu kun je deze vinden. Maar kom je er niet uit kijk dan even in de handleiding voordat je iets fout doet.

Soundbar toch stuk

Is het probleem van het af en toe uitvallende geluid met bovenstaande tips niet opgelost dan is er waarschijnlijk toch iets stuk in je soundbar. Ga hier vooral niet zelf aan klussen, als je er geen verstand van hebt, je zult dan waarschijnlijk meer stuk maken dan er al stuk is. Ga in dat geval terug naar de winkel waar je hem gekocht hebt, meestal heeft deze wel een reparatie afdeling en anders wordt de soundbar wel opgestuurd voor reparatie.

Vraag in alle gevallen wel eerst een prijsopgave voordat de soundbar gemaakt wordt. Zo voorkom je dat je meer geld uitgeeft dan dat de soundbar nog waard is. En misschien valt het ook nog wel in de garantie periode.