Optische kabel aansluiten

Als je een soundbar hebt, kun je deze het beste met een optische kabel aansluiten je zorgt er zo voor dat het geluid digitaal wordt overgebracht naar de soundbar, wat een mooier en helderder geluid geeft.

Vroeger was de aansluiting op de meeste soundbars analoog dit is overigens op sommige soundbars nog steeds het geval, nu is hier eigenlijk niets mis mee, echter kan het in enkele gevallen zo zijn dat als je voor analoog kiest er een klein beetje ruis onder het geluid zit.

De soundbar via een optische kabel aansluiten is dus een betere oplossing(indien mogelijk natuurlijk), je dan zult genieten van een mooier geluid.

Er zijn veel verschillende merken optische kabels te koop, de kwaliteit van deze kabels zal niet echt veel van elkaar verschillen, op de afbeelding hierboven zie je een optische kabel van RU Connected deze optische kabel geeft een perfect digitale geluidskwaliteit voor een meer dan redelijke prijs.

Hoe optische kabel aansluiten?

optische kabel aansluitenMaar hoe moet je nu een optische kabel aansluiten? Dat is eigenlijk heel eenvoudig je steekt de optische kabel in de optische aansluiting van jouw tv en daarna steek je het andere eind van de kabel in de optische aansluiting van jou soundbar.

Let op dat je de kabel niet knikt, als dit is gebeurd zal de optische kabel niet (goed) meer werken!!!

Je zult merken dat het geluid nu veel beter klink dan dat je gewend was.

Surround.

Je hebt nu de optische kabel aangesloten op je televisie, en dit werkt prima als je een gewone 2.1 soundbar hebt, maar heb je een soundbar met een 5.1 surround opstelling dan zal dit meestal niet goed werken.

De meeste tv’s geven via de optische aansluiting n.l. alleen een stereo geluid door, wil je een mooi 5.1 surround bioscoopgeluid, dan zul je de soundbar via een optische kabel aansluiten moeten op de digitale tv ontvanger (van b.v. Ziggo).

Dit gaat op dezelfde manier als het aansluiten op de televisie, echter kan het zijn dat de wat oudere digitale tv ontvangers geen optische aansluiting hebben dus kijk hier eerst even goed naar.

Mocht jouw digitale tv ontvanger geen optische aansluiting hebben, sluit de soundbar met 5.1 surround dan aan met analoge tulp stekkers, dit geeft altijd nog een mooier geluid dan via de televisie.

Klik hier voor de beste optische audio kabels>>>

Referentie: RU Connected

2 gedachten over “Optische kabel aansluiten

 • februari 4, 2020 om 1:51 pm
  Permalink

  Er zit een klepje aan de optical aansluiting van de soundbar. Moet dit klepje eerst verwijderd worden? Nergens vind ik hier een antwoord op. Alvast bedankt voor support. Groeten Willy.

  Beantwoorden
  • februari 4, 2020 om 4:13 pm
   Permalink

   Hallo Willy. Nee absoluut niet verwijderen want dan blijft de kabel waarschijnlijk niet meer goed zitten.
   Gewoon de kabel er in drukken het klepje klapt dan vanzelf wel naar binnen

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: