Soundbar kopen

Wil je een soundbar kopen omdat het geluid van jouw televisie je tegenvalt dan zijn er toch een paar dingen waar je op zou moeten letten. Maar waar moet je op letten en wat is eigenlijk precies een soundbar?

Lees hieronder waar je volgens ons even aandacht aan moet besteden voordat je tot koop overgaat, dit kan teleurstelling voorkomen.

Soundbar kopen.

Allereerst even een antwoord op de vraag, wat is een soundbar. Een soundbar is eigenlijk niets meer en niets minder dan een externe speaker die er voor zorgt dat het geluid van jou TV stukken beter wordt.

De televisies van tegenwoordig worden steeds dunner wat natuurlijk voor wat betreft het design prachtig is, maar het geluid uit de TV wordt hierdoor wel een stuk minder om niet te zeggen zeer slecht.

Als je een mooie volle geluidskwaliteit wilt dan is het nodig dat de speakers een klankkast hebben, maar omdat de moderne TV’s zo dun zijn is deze klankkast niet aanwezig.

Maar een soundbar heeft deze klankkast wel en je je kunt dus met de juiste soundbar de geluidskwaliteit van jou TV stukken verbeteren.

playbar kopen

Er zijn verschillende soorten soundbars en bijna elk elektronica merk heeft er tegenwoordig wel één en vaak meerdere in hun assortiment.

Alleen noemen ze het niet allemaal een soundbar, zo noemt b.v. Sony het een Soundbase, LG noemt het Soundplate en Sonos Playbar. Maar het komt allemaal op hetzelfde neer, het zijn allemaal externe speakerboxen om de geluidskwaliteit van de televisie te verbeteren.

Waar moet je op letten?

Er zijn verschillende punten waar je echt op moet letten als je een soundbar kopen wilt, waarschijnlijk is niet elk punt dat we hier bespreken voor jou van toepassing, maar we raden je toch aan om elk punt even te bekijken.

Aansluiting.

sounbar kopenWaarschijnlijk is dit wel het belangrijkste punt om even bij stil te staan want niet elke soundbar heeft dezelfde aansluit mogelijkheden, maar ook niet op elke TV zijn alle aansluitingen voorhanden.

Dus kijk eerst even voordat je een soundbar kopen gaat welke aansluiting er op jouw TV zit, dit kan zijn:  HDMI(ARC), een optische aansluiting, een coaxiale aansluiting(deze zijn allemaal digitaal dus geven de beste kwaliteit) of zit er alleen een analoge audio aansluiting op jouw TV.

De meeste nieuwe televisies beschikken tegenwoordig wel over de 3 eerste aansluitingen maar het is toch verstandig om dit even te checken.

Waar plaats je de soundbar?

Ook is het belangrijk om even te kijken waar je de soundbar wilt plaatsen, moet hij b.v. in een tv meubel dan is de afmeting heel belangrijk en mag hij niet te breed zijn anders past hij niet.

Maar ook als je hem op een tv meubel wilt plaatsen is de afmeting belangrijk hij mag dan b.v. niet te hoog zijn. Hij moet natuurlijk wel onder de TV passen.

Subwoofer?

Vraag je ook even af of je een soundbar kopen wilt met of zonder subwoofer. De meeste soundbars(uitzonderingen daar gelaten) hebben geen diep, vol bass geluid, hiervoor zul je toch echt een soundbar moeten hebben met een subwoofer.

Als je de soundbar alleen maar gebruikt om het geluid van de TV iets te verbeteren en niet echt veel films kijkt dan is een soundbar zonder subwoofer voldoende.

Maar wil je bij het kijken naar een film, deze film echt beleven of wil je de soundbar gebruiken om muziek naar toe te streamen dan raden we een soundbar met subwoofer ten zeerste aan.

Mogelijkheden!

Als laatste willen we je nog even attenderen op enkele mogelijkheden die sommige soundbars hebben.

Natuurlijk koop je een soundbar hoofdzakelijk om de geluidskwaliteit van jouw TV aanzienlijk te verbeteren. Maar het is bij sommige ook mogelijk om muziek te streamen vanaf jouw smartphone of tablet de soundbar moet dan echter wel beschikken over bluetooth.

Wil je muziek steamen vanaf jouw PC of laptop dan is het noodzakelijk dat de soundbar beschikt over een netwerk aansluiting.

Wil je de soundbar op termijn uitbouwen tot een 5.1 home cinema systeem kijk dan of dit mogelijk is, het zou toch jammer zijn dat je dan weer een nieuwe soundbar kopen moet.

Kies je voor een soundbar met subwoofer kies er dan één met een draadloze subwoofer, je kunt deze dan plaatsen waar je maar wilt en hoeft niet van die lelijke draden te trekken.

Als je bij het kopen van een soundbar al deze punten in de gaten houdt dan kom je zeker niet voor onaangename verrassingen te staan en zul je genieten van een geweldige geluidskwaliteit.

Ben je op zoek naar een soundbar, kijk dan eens in onze SOUNDBARSHOP.
Hier vind je verschillende merken soundbars, allemaal van uitstekende kwaliteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: